-

به سایت معاونت غذا وداروی خراسان شمالی خوش آمدید

عوامل موثربرکیفیت نان

یكشنبه ٢٨ دی ١٣٩٣ ساعت ١٠:١١ ق.ظ   ( بازدید : 692 نفر )


کیفیت وسلامت نان یک مقوله مهم واساسی درکشوراست

کیفیت وسلامت نان یک مقوله مهم واساسی درکشوراست که شاید تاکنون علیرغم اظهارات متولیان مربوطه ، متاسفانه درعمل آنچه مطلوب مردم باشد اتفاق نیفتاده است.

مدیرنظارت برمواد غذایی ، بهداشتی وآرایشی دانشگاه با بیان این مطلب گفت : دستگاههای زیادی دراین امر دخیل هستند وهرکدام دربخشی از این چرخه از کشت ، داشت وبرداشت گندم تا حمل ، نگهداری ، تبدیل به آرد وتحویل نانوا ومراحل پخت آن فعالیت ونظارت دارند امادرخرد جمعی وهماهنگی وهمکاری نهایی مشکل وجود دارد.

دکتر« حسن براتی زاده » با بیان اینکه عوامل موثربرکیفیت گندم از جمله خاک ، آب وهوا، بذر، زمین کشاورزی ، کود ومقدارآن ، نوع کشت ومدت زمان استراحت آن وشرایط وفضای نگهداری آن هریکدام مقوله مهم می باشند، افزود : عوامل موثر برکیفیت آرد از جمله درصد سبوس ، رطوبت گندم ، مقدارگلوتن ومدت استراحت آرد، میزوان هوادهی ، شرایط کندوهای آرد، سیلووانبارهای نگهداری گندم و نوع افزودنی ها هم  بخش مهم از چرخه تولید نان به شمارمی رود.

این مسئول درادامه تصریح کرد: درانتهای خط این سیرعواملی از جمله میزان سبوس گیری ، مهارت فنی اطلاعات عملی نانوا، نوع پخت (حرارت مستقیم یا غیرمستقیم ) ، کیفیت ، سوشه های میکروبی ومیزان خمیرمایه ، دستمزدودرآمد نانوا وکارگرها ومدت زمان نگهداشت خمیردرقدح می توانند درکیفیت نان موثرباشند .

دکتر« براتی زاده » یاد آورشد: پیشنهاد جهت ایجاد سلامت وکیفیت نان علاوه برسعی وتلاش تمام دست اندرکاران که دراین معاونت می تواند داشته باشد این است که فرهنگ سازی برای عموم مردم به نحوه مطلوب انجام گردد ، برای نانوایی ها شناسه نظارت بهداشتی صادرشود وجایگاه این معاونت درکارگروه ماده 15( آرد ونان وگندم) دراستان ارتقاء یابد .


منبع : سایت قدیم معاونت غذا و دارو چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان





رتبه بندی شما به مطلب فوق:


دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.










جستجو

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...