-

به سایت معاونت غذا وداروی خراسان شمالی خوش آمدید

رعایت اصول بهداشتی و تغذیه ای در استفاده از ظروف مسی

چهارشنبه ١٤ آذر ١٣٩٧ ساعت ١١:٩ ق.ظ   ( بازدید : 406 نفر )


مس سومین ماده معدنی بدن است که برای سلامتی مفید بوده و عنصری ضروری است که در فرایندهای گوناگون بدن نظیر خون سازی و عملکرد سیستم ایمنی ، فرایند متابولیک طبیعی در ارتباط با اسیدهای آمینه و ویتامین ها نقش دارد.

به گزارش « وبدا » مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه مس داخل بدن تولید نمی شود بیان کرد : مس باید از طریق منابع خارجی وارد بدن شود ، رعایت تنوع و تعادل در مصرف منابع غذایی حاوی مس از جمله غذاهای دریایی ، جگر، غلات کامل ، مغزها ، حبوبات ، سیب زمینی ، نخود ، گوشت قرمز ، قارچ ، نارگیل و سیب برای دریافت کافی آن توصیه می شود.
« نسرین علیزاده » افزود : باید توجه نمود غذاهای حاوی فیبر زیاد و مصرف زیاد روی و آهن نیز می تواند جذب مس را کاهش داده و موجب کمبود مس شود.
این مسئول تصریح کرد : مس فلزی پر واکنش است و در مقابل حرارت به راحتی با مواد غذایی واکنش نشان می دهد و در طولانی مدت بدن را دچار مسمومیت ( باحالت تهوع و استفراغ ، اسهال و سردرد ) می کند و با اختلالاتی در عملکرد کبد ، تشیکل گلبول های قرمز و عملکرد سیستم ایمنی بدن همراه  است.
وی با بیان اینکه یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آنهاست که بسیار خطرناک است و ظروف مسی قدیمی که لعاب ندارد پخت غذا در آن صحیح نیست، اظهار داشت : مس قرمز به مرور زمان در مجاورت هوا اکسید می شود و به سبز خاکستری تغییر رنگ می دهد که برای سلامت بسیار مضر است
« علیزاده تاکید کرد : استفاده از ظروف مسی در صورتی مجاز است که توسط لایه ای از یک فلز دیگر مثل قلع ، استیل یا نیکل پوشانده شده باشند و به اصطلاح باید سفید شده باشند تا از ورود مس به غذا جلوگیری کنند ، در صورتی که ظروف مسی قلع اندود نشده باشد ورود مس به غذا در طولانی مدت سبب تاثیر نامطلوبی بر احشا و اندام داخلی بدن شده و ذخیره شدن آن در کبد به مرور به از کار افتادن این عضو کمک می کند
وی خاطرنشان کرد : قلع اندود شدن این ظروف باید به صورت اصولی و بدون سرب انجام شده باشد در غیر این صورت اگر قلع همراه با سرب باشد آسیب های جبران ناپذیری به بدن وارد خواهد کرد ، سرب وارد شده در بدن در کبد تجمع کرده و مسمومیت با سرب به مراتب از مسمومیت با مس برای انسان خطرناک تر است و در طول زمان موجب آسیب به سیستم عصبی مغز و استخوان ها می شود و قطعا کبد قدرت مبارزه را نداشته و شخص دچار مرگ تدریجی می شود.
این مسئول یادآورشد : مس بهترین رسانای حرارت بوده و بسیار سریع و یکنواخت داغ می شود ،هنگام استفاده از آن باید از حرارت کم یا متوسط استفاده شود و برای پخت و پزغذاهایی که ماهیت اسیدی و ترش دارند به دلیل اینکه لایه دخلی ظرف را از بین می برند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذا و بدن می شود تاکید می شود از این ظروف استفاده نشود.
به گفته وی برای حفظ لایه قلع اندود ، در هنگام طبخ غذا از قاشق های چوبی استفاه شود و ظروف داغ بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر قرار نگیرد .


منبع : وب دا چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان





رتبه بندی شما به مطلب فوق:


دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.










جستجو

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...