-

به سایت معاونت غذا وداروی خراسان شمالی خوش آمدید

فشارخون بالا ، سکته قلبی و پوکی استخوان عوارض مصرف زیاد نمک طعام است

یكشنبه ٩ فروردین ١٣٩٤ ساعت ٩:٤١ ق.ظ   ( بازدید : 726 نفر )


فشار خون بالا ، سکته قلبی وپوکی استخوان ، سرطان معده ، آسم و ورم همه از عوارض مصرف زیاد نمک طعام می باشد.

مدیر نظارت بر امور مواد غذایی ، آشامیدنی وآرایشی دانشگاه با بیان این مطلب گفت : کاهش میزان نمک هنگام پخت ،اجتناب از مصرف بی رویه نمک برسر سفره ومصرف غذاهای شور مثل آجیل شور ، کاهش مصرف انواع فرآورده های غلات حجیم شده ( پفک ،چاکلزو...) چیپس ، انواع شور نظیر خیارشور وکلم شور، ماهی دودی ، سوسیس وکالباس وغذاهای کنسروی برای پیشگیری از افزایش فشار خون وبیماری های قلبی موثر است.

دکتر « حسن براتی زاده » تصریح کرد : برای بهبود طعم غذا وکاهش مصرف نمک درهنگام تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه ومعطر ، سیر ، لیموترش ، آب نارنج ، آویشن ، شوید و... استفاده شود.

این مسئول با بیان اینکه نمک ماده ضروری وتامین کننده سدیم درانسان است که درانتقال جریانات عصبی وانقباض عضلانی نقش دارد افزود : مقدار توصیه شده مصرف نمک حدود 5-3 گرم درروز ( کمتر از یک قاشق چای خوری ) است اضافه دریافت نمک خطرات عمده ای از جمله افزایش فشار خون را بدنبال دارد.

به گفته وی جلوگیری از اثرات زیان بار دریافت بالای نمک از دوران کودکی وسنین مدرسه باید شروع شود ودانش آموزان باید سعی نمایند که درهنگام انتخاب مواد غذایی نوع کم نمک آن را برگزینند ودرکنار غذا از نمک دان استفاده نکنند.


منبع : سایت قدیم معاونت غذا و دارو چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان





رتبه بندی شما به مطلب فوق:


دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.










جستجو

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...