بیماری وبا بیشتر از طریق آب آلوده شیوع می یابد و باید برای نوشیدن ، شستشوی ظروف و خوردن سبزیجات از آب بهداشتی لوله کشی و کلردار استفاده کنیم،در غیر این صورت آب را بجوشانیم یا کلر زنی کنیم .
بیماری وبا بیشتر از طریق آب آلوده شیوع می یابد و باید برای نوشیدن ، شستشوی ظروف و خوردن سبزیجات از آب بهداشتی لوله کشی و کلردار استفاده کنیم،در غیر این صورت آب را بجوشانیم یا کلر زنی کنیم .
به گزارش وب دا مسئول بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان بجنورد اظهار داشت: واکسن خوراکی وبا با عوارض کمتر، اثر بخشی بیشتر و طول اثر بیشتر دارد ولی رایج نیست مگر در افرادی که به مناطق آندمیک وبا مسافرت می کنند.
"فضل الله پسندیده"به روش کلرزنی اشاره و تاکید کرد:ابتدا محلول غلیظ کلر با استفاده از 40 گرم آهک کلردار یا 15 گرم پودر هیپوکلریت کلسیم 70% در یک لیتر آب تهیه می شود و بعد 3 قطره از این محلول برای کلرینه کردن یک لیتر آب استفاده می شود .
به گفته "پسندیده" سبزیجات و میوه ها را قبل از مصرف با محلول پرکلرین گندزدایی و پس از شستن با آب سالم مصرف کنیم .
وی اظهار کرد: از خوردن ماهی خام یا کاملا نپخته که از آب آلوده گرفته شده است اجتناب کنید ، به اطرافیان توصیه کنید از شنا کردن در رودخانه ها و استخرهای آلوده و از خوردن آبمیوه و ساندویچ حاوی سبزیجات یا هر غذایی که احتمال داده می شود آلوده باشد خودداری کنند .
وی افزود: بعد از هر اجابت مزاج و قبل از تهیه یا خوردن غذا، دست ها را با آب و صابون بخوبی بشوئید و از مصرف یخ، سبزی و سالادی که به سلامت آن اطمینان ندارید خوداری کنید.
وی با بیان اینکه یخ آلوده می تواند موجب انتقال بیماری شود افزود: واکسن تزریقی وبا ( ویبریو کشته شده با تزریق عضلانی ) اثر بخشی خوبی ندارد، دارای عوارض (درد در محل تزریق، ضعف و تب) است و مصرف آن رایج نیست .