دکتر حسن براتی زاده مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی خراسان شمالی بیان کرد: جوانه ها مواد غذایی هستند که با روند طبیعی رشد و تولیدشان، در طبقه سبزی ها آن هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامین ها و املاح محسوب می شوند.بذرها در هنگام شروع روند جوانه زدن چنان تغییرات شیمیایی را در ظرف چند ساعت در خود پدید می آورند که عناصر و املاح و ویتامینهای آن حتی قابل مقایسه با حالت جوانه نزده آن نمی باشد
دکتر براتی زاده در ادامه افزود: اتفاقاتی که در روند جوانه زدن ایجاد می گردد
انرژی (15 درصد کاهش) فسفر (56 درصد افزایش)
کربو هیدرات (15 درصد کاهش) ویتامین A(285 درصد افزایش)
پروتئین های قابل دسترسی(30 درصد افزایش) ویتامینB2 (515 درصد افزایش)
کلسیم (34 درصد افزایش) ویتامین B3 (256 درصد افزایش)
پتاسیم (80 درصد افزایش) ویتامین C (به مقدار زیادی افزایش)
آهن (30درصد افزایش)
اهمیت غذایی جوانه ها در سبد غذایی خانوار
با وجود تغذیه نامناسب و رایج در کشور امکان تامین نیازهای بدن با روش تغذیه موجود میسر نبوده لذا اینجاست که جوانه ها به دلیل در دسترس بودن، ارزان و سالم بودن می توانند بخش عمده ای از کمبود های املاح و ویتامینی و آنزیمی بدن را تامین کنند.