رنگ های مصنوعی ترکیبات شیمیایی پیچیده هستند که با استفاده از روشهای شیمیایی و در نتیجه سنتز مواد آلی به دست می آیند .
مدیر نظارت بر امور مواد غذایی ، آشامیدنی و بهداشتی دانشگاه با بیان این مطلب گفت : اکثر این رنگها از نظر مصرف در غذای انسان قابل قبول نبوده و دارای خواص سرطان زایی می باشد .
دکتر « حسن براتی زاده » در ادامه تصریح کرد: طبق تحقیقات انجام شده رنگ های مصنوعی باعث ایجاد مشکلات رفتاری در کودکان مثل تغییر خلق وخوی ، پیش فعالی و واکنش های آلرژیک می شود.
این مسئول افزود : این رنگ ها می توانند عوارضی نظیر آسم ، کهیر، تضعیف سیستم ایمنی ، اختلال خواب ، ایجاد فشار خون وکاهش سطح ویتامین ها را نیز به همراه داشته باشند .
دکتر « براتی زاده » تاکید کرد : به جای استفاده از رنگ مصنوعی می توان از رنگ های طبیعی مثل آب اسفناج ، جعفری ، چغندر قند ولبو، گل رنگ ، زعفران ، کاکائو یا رنگ میوه هایی چون آلبالو ، توت فرنگی و ... برای تهیه شیرینی یا نوشیدنیها استفاده نمود.