-

به سایت معاونت غذا وداروی خراسان شمالی خوش آمدید

پيشگيري از مسموميت هاي ناشي از مواد غذايي و گياهان سمي

دوشنبه ٤ آبان ١٣٩٤ ساعت ١٣:٢٨ ب.ظ   ( بازدید : 605 نفر )


 پيشگيري از مسموميت هاي ناشي از مواد غذايي و گياهان سمي

  1. باكتري ها، ويروس ها، قارچ ها، مواد افزودني غير مجاز، فلزات سنگين، باقيمانده سموم نباتي از عوامل مهم ايجاد مسموميت هاي غذايي محسوب مي شوند.
  2. مسموميت با مواد غدايي مي تواند در اثر آلودگي غذا در جريان توليد فرآورده هاي غذايي، تهيه و نگهداري آنها ايجاد شود.
  3. از مصرف كنسروهايي كه در قوطي آنها آثار نشت، برآمدگي و فرو رفتگي و زنگ زدگي مشاهده مي شود خودداري كنيد.
  4. آيا مي دانيد نوعي از مسموميت غذايي موسوم به " بوتوليسم" از كشنده ترين انواع مسموميت ها بشمار مي رود؟
  5. بوتوليسم در اثر مصرف مواد غذايي  مانند سوسيس، كالباس ، كنسرو ماهي، كنسرو ذرت، كنسرو لوبيا، كشك خام و عسل طبيعي كه در شرايط نامناسب و غير بهداشتي تهيه و نگهداري شده اند ايجاد مي شود.
  6. علايم و نشانه هاي بوتوليسم به صورت تاخيري (12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذاي آلوده به باكتري) و به صورت تاري ديد، دوبيني، افتادگي پلك، عدم توانايي حركتي، سختي در بلع، اختلال تكلم و يبوست ظاهر مي شود.
  7. آيا مي دانيد اسهال يكي از علايم در بسياري از مسموميت هاي غذايي است؟
  8. مسموميت با گياهان يكي از شايع ترين علل بروز مسموميت هاي اتفاقي در كودكان در جهان بشمار مي آيد.
  9. مصرف يك گياه توسط حيوانات اهلي و وحشي، دليلي بر غير سمي بودن آن براي انسان نيست.
  10. برخي از گياهان تزئيني موجود در آپارتمان ها و باغچه ها مي توانند سبب بروز مسموميت در انسان شوند.
  11. در صورت بلعيدن قسمت هاي مختلف يك گياه مانند ميوه، دانه و برگ آن توسط كودكان حتمآ با مركز اطلاع رساني داروها و سموم با شماره 1490 تماس حاصل نماييد.
  12. سعي كنيد نام گياهان موجود در محيط كار و زندگي خود را بدانيد، تا در موارد بروز مسموميت به گروه پزشكي اطلاع دهيد.
  13. مسموميت با گياهاني مانند خرزهره، ديفن باخيا، گل انگشتانه، آزالیا، شوکران و كرچك مي تواند كشنده باشد. در صورت وقوع  مسموميت با اين گياهان  بيمار را در اسرع وقت به نزديكترين مركز درماني منتقل كنيد.
  14. مسموميت با قارچ هاي سمي بسیار خطرناک است. از مصرف قارچ هايي كه نوع آنها را نمي شناسيد جداً خودداري كنيد.
  15. آيا مي دانيد برخي از قارچ هاي سمي در صورت مصرف خوراكي مي توانند باعث نارسايي حاد كبدي و مرگ شوند؟
  16. آيا مي دانيد تشخيص قارچ هاي سمي از انواع غير سمي از روي شكل ظاهري آنها كاري دشوار بوده و نياز به تجربه و تبحر دارد؟
  17.  در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوه ها و ظاهر جذاب برای کودکان می باشند خودداری نمایید.
  18.  کنجکاوی ذاتی کودکان زیر 5 سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخشهای مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک می شود.
  19. شیره سمی برخی از گیاهان سمی آپارتمانی مانند دیفن باخیا و کالادیوم در صورت خورده شدن می تواند سبب تورم، خارش و سوزش مخاط دهان وخفگی و یا آسیب گوارشی فرد مسموم شود.
  20. برخی از داروهای گیاهی در صورت مصرف بیش از حد یا نابجا می توانند مسمومیت های منجر به مرگ ایجاد نمایند.
  21. بخور اوکالیپتوس در صورتیکه به اشتباه خورده شود، حتی در مقادیر کم (یک قاشق) می تواند کشنده باشد. از القای استفراغ در مسمومیت با این فرآورده خوداری نموده مصدوم را سریعاً به بیمارستان منتقل نمایید.

 


منبع : سایت قدیم معاونت غذا و دارو چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان





رتبه بندی شما به مطلب فوق:


دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.










جستجو

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...